Contact   9 comments

Daniel I. Iancu

E-mail: danieliiancu@yahoo.com

Telefon: 0726434335

Posted 2011/05/29 by danieliiancu

9 responses to “Contact

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stimate domnule Daniel I. Iancu
    La recentul Congres de Dacologie am susţinut comunicarea Jiul, izvod al Tradiţiei Primordiale. Sunt doar două pagini. În perioada întocmirii comunicării, am conştientizat, odată în plus, că semnele identitare ale secuilor sunt de cea mai pură esenţă românească:

    1. Aşa zisa poarta secuiască este una şi aceeaşi cu poarta maramureşană, recunoscută şi recent pe plan internaţional prin înălţarea ei atât la Ambasada SUA, cât şi în Prater-ul vienez.

    Poarta secuiască este una şi aceeaşi şi cu poarta gorjană, omologată ca atare încă înainte de anul 1934, când a fost instalată definitiv în Muzeul de etnografie comparată de la Trocadero, din Paris.

    2. Stâlpii funerari folosiţi de secui sunt stâlpi dacici, aceiaşi cu cei întâlniţi în Gorj, dar şi peste munţi până spre Alba Iulia, http://rointeractiv.bioterapi.ro/index_articole_traditii_dacice.html

    3. Studii extinse de sigilografie făcute în străinătate arată că tademul Soare-Lună de pe scutul heraldic al secuilor este simbol dacic, prezent numai pe stemele Maramureşului, Moldovei şi Munteniei.

    4. Graiul siflant al ciangăilor din secuime, numiţi CAUCONI în harta lui Ptolemeu, secolul II d.Cr. se regăseşte şi la populaţia neolitică, numită G U GANI sau GUGUL-ANI, care trăieşte protejată de văile muntoase din Mehedinţi, Gorj sau Haţeg http://hcjv.8k.ro/gugulanii/gugulanii.htm

    5. Mărturiile arheologice din zonele gorjenilor şi ale secuilor sunt similare având începuturile în paleolitic.

    Pe baza acestor constatări vreau să le dovedesc autohtonia, pentru a delegitima prin adevăr ştiinţific pretenţiile lor secesioniste, aşa cum am mai făcut scriind articolul PE URMELE CAUCONILOR, care a apărut şi în revista VATRA VECHE din ianuarie 2011, la pagina 51.
    Pentru a fi credibil, articolul se cere a fi ilustrat, dar nu am imagini cu stâlpii funerari, Am înţeles că la muzeul din Orăştie există o colecţie de asemenea stâlpi, dar ca pensionar la 70 de ani, eu nu mai am puterea să ajung la dvs. pentru obţine aceste imagini. Ca urmare vă rog pe dvs. să-mi oferiţi şi mie asemenea imagini, şi chiar mai mult decât atât, vă rog şi pe dvs. să scrieţi un asemenea articol, fiindcă doar cu un cercetător bătrân nu se face primăvară. Trebuie să se audă şi glasurile noastre. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.
    Adresa mea de e-mail este: liviuteleoaca@yahoo.com, Telefon 0770316797
    Trag nădejde că îmi veţi răspunde, într-un fel sau în altul.
    Cu multe mulţumiri
    George Liviu Teleoacă

  2. Am adresa de mail atasata si-as dori sa ma contactezi pentru o eventuala colaborare, daca esti dispus/a…

  3. Salut.
    Multam de poze, mai ales cele din Mesteacan. Stiu ca mai sunt 2 locuitori, este practic parasit si iau in consideratie sa ma mut acolo.
    As vrea sa stiu daca este intradevar foarte greu de ajuns si daca aveti cunostinta de posibilitatea ca cineva sa se stabileasca pe o proprietate parasita. Am incercat sa ajung de la manastirea Prislop dar mi s-a spus ca padurea a acoperit cararea. Dinspre Valioara de asemenea am fost descurajat sa merg – ar fii 6km de urscus greu.
    Va multumesc pt bunavointa si timpul acordat

    • Hallo! E destul de greu de ajuns la Mesteacăn, dar cu maşina se poate dinspre Vălioara. Eu am urcat de la Lunca Cernii de Jos şi am coborât la Vălioara. În ceea ce priveşte stabilirea pe o proprietate părăsită… satul e părăsit, dar locurile, casele, gospodăriile aparţin oamenilor care s-au stabilit în satele din Ţara Haţegului sau de pe Valea Cernei. Prin urmare ele trebuie cumpărate de cel care se stabileşte acolo…
      O să mai postez azi încă o tură de fotografii!
      Numai bine!

    • Buna ziua ,dle Radu.
      As dori,daca nu deranjez, o adresa de contact, adresa care va este la indemana. Stiu ca au trecut ceva ani de la comentariul dvs. aici, dar inca sper sa nu fi rupt legatura cu virtualul.
      Cu respect, va salut .

      Mariana Bratu
  4. considerare…..

  5. Salut, contacteaza-ma te rog pe adresa mea de mail, nu am gasit deloc o adresa de a ta de mail, e vorba de Triathlon Challange.

  6. Salut Daniel,
    Stiu ca in weekend o sa participi la TriaChallenge Mamaia si vreau sa iti trimit ceva prin curier miercuri sau joi din partea unui client. Poti sa imi dai o adresa fizica unde se poate face asta?

Lasă un comentariu