Jurnal, memorii și amintiri alternative (12)   2 comments

Sechestrat de soacră (1)

Știu că pare-o glumă dar nu e…

Am menționat faptul că am primit scrisoarea Atenei pe 25 septembrie 2014. Adică de vreo doi ani și ceva. Scrisoarea aia a fost însă doar cireașa putrezită de pe tortul cu mizerii pe care Caracoștii mi-l serveau aproape zilnic. Nu a fost cu toate țiglele pe casă Atena niciodată, dar după moartea Steluței și mai ales după ce s-au gătat banii din bursă, am băgat de seamă că mergea pe arătură rău de tot. Ghiță nu putea, nu avea curaj și, mai ales, cred că nu voia s-o potolească, iar Marileana îi ținea isonul și o întărâta. I-am lăsat în pace, că doar nu era să-mi pun mintea cu ei… Dar rău am făcut! Că dacă îi trimiteam unde meritau la vremea aia scăpam de stres și de procese…

Ideea e că nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită și în vara lui 2014 Caracoștii au început să mârâie la mine. Tot mai mult și mai amenințător. Mă amăgeam că gândul că o să le treacă, mai ales că, așa cum am mai spus, nu era pentru prima dată când dădeau să muște dar nu aveau curaj. Normal, unii i-au întărâtat, dar despre asta o să vorbesc altă dată.

Oricum, pe 19 septembrie, într-o vineri seara, Mihnea era la ei. Trebuia să plec sâmbăta dimineața într-o delegație, așa că nu mi-am mai pus mintea cu Atena. Ar fi trebuit să mă umilesc iarăși, să o rog până la Doamne-Doamne și înapoi să aibă milă de Mihnea și să vină la noi dimineața devreme, când plecam eu, să stea cu Îngerul. Dar gândul la văicărelile ei, false și strecurate printre rânjete, m-au făcut să renunț și să îl las pe Înger să doarmă la ei. Așa că am ajuns pe la 7 fără ceva seara și i-am lăsat să se uite la porcăriile de la TV, la care se uită ei de obicei: crime, scandaluri, accidente. Am deschis laptopul și am lucrat pe el în timp ce Mihnea privea la desene. Ciudat, dar Atena îl tot îndemna pe Ghiță să îmi pună un pahar de bere. Cum ea în mod obișnuit e definiția zgârceniei, lucrul sărea în ochi. Dar mi-am zis că femeia avea chef de băut, așa că am acceptat, mai ales că părea însetată. Ghiță a umplut paharele și până să dau eu noroc, Atena și-a dat paharul peste cap. După vreun ceas, la fel. O vedeam că trepidează, dar credeam că e din cauza vreuneia dintre bolile de care zicea ea că suferă. Voiam să plec, Îngerul dorea să vină cu mine, iar Atena avea chef de bere.

De obicei ea zice că nu pune gura pe băutură. Urla când Ghiță mai făcea câte una și dormea pe bănci în fața blocului, de abia îl aducea acasă Nea Costică, ori bora prin mașina proaspăt cumpărată de Steluța. Că Atena nu știe să vorbească frumos. Ea doar urlă. Ei bine, în seara aia ea a zis că a băut doar două beri… Se făcuse aproape ora nouă seara, iar eu trebuia să mă trezesc dimineața devreme. Am convins Îngerul să doarmă la Atena și la Ghiță și, după ce l-am pupăcit pe măsura frumuseții lui – a Îngerului, că Ghiță nu-i deloc frumos, ca să nu zic că e urât cu spume –, am dat să plec către casa unde locuiam atunci eu cu Mihnea.

Mai precis am dat să ies pe ușă. Până să-mi fac șireturile, Atena a țâșnit pe lângă mine clătinându-se ușor și a scos cheia din yală.

– Dani, noi trebuie să vorbim!

Vocea ei suna atât de violent încât mi-am zis că iar vrea bani. Pentru cine Dumnezeu mai știe care motiv. Și găsea într-una motive.

M-am blocat. M-am uitat la ea cât era de movulie în păr și mi-a venit să vomit. I-am zis că vorbim a doua zi. Ea a început să urle că vrea să vorbim atunci și acolo. I-am spus că nu am chef de poveștile ei la ora aia. S-a isterizat și o repetat că eu nu ies din casa ei. M-am enervat. Am strigat la Ghiță să vină să își țină muierea în frâu. Ăla, ca brăileanu’ din Chițcani, tăcea în păpușoi. Se credea în Balta Brăilei, unde nu-l vede și nu-l aude nimeni.

– Hai mai bine să vorbim mâine, după ce vin de la lucru!, am insistat eu, bâgând de seamă că Atena nu-și poate ține limba în gură. Parcă am pus gaz rusesc pe paie românești. S-a inflamat și a făcut ca toți dracii din Câmpia Bărăganului.

-Tu să nu-mi spui mie să tac! Eu nu tac când vrei tu. Eu-s femeie bătrână și vreau să vorbim acum!…

-Eu nu am zis că nu sunteți bătrână și n-am zis să tăceți, dar nu vreau să vorbim acum. Vorbim mâine.

-Acum!!!

– Acum nu vorbesc cu dumneavoastră!, am încercat eu să fiu politicos. Mâine, după ce mă întorc de la lucru. Seară faină!

S-o proptit în fața ușii. Îmi venea s-o iau de chică și s-o arunc în poala lui Ghiță, care făcea pe mortul în păpușoiul din sufragerie.

-Dă-te la o parte că te iau de cap și dau cu tine de toți pereții până îți iasă movulia din păr!…

…Nu-i venea să creadă. Așa ceva părea să nu mai fi auzit în viața ei de ființă simandicoasă care se vopsește mov-roz în cap! Bine, nici nu cred că ăilalți gineri să fi îndrăznit să vorbească așa cu ea. Că-i lua mama nevestii lor!!!

Reclame

2 responses to “Jurnal, memorii și amintiri alternative (12)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Am gasit blogul cautand date despre zona. Am citit un pic despre Inger :)). E frumos si scris si copilul. Dar situatia juridica a casei imi pare ciudata. Normal ( cred ) parinitii defunctei nu au drepturi ( daca pe actele casei era doar ea trecuta) http://www.romaniacurata.ro/noul-cod-civil-mostenirea-drepturile-sotului-supravietuitor/

    • Situația e complicată. În prostia mea, am vrut să fie bine și să stea Caracostea Atena și Caracostea Ghiță liniștiți la bătrânețe, așa că le-am cedat prin notar dreptul de uzufruct asupra apartamentului, până face Mihnea 18 ani. Ei stăteau în apartamentul nostru, iar eu cu Mihnea în apartamentul fostei cumnate, plecată în Spania. Apartamentul lor, că și ei aveau unul, era dat în chirie. Între timp l-au vândut, ca să aibă bani să ne tot dea în judecată… Asta e, pe scurt. O să revin cu detalii când o să am chef de scris.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: