Jurnal, memorii și amintiri alternative (10)   1 comment

1 octombrie 2016

Iarăși sunt nevoit să scriu lucruri care nu-mi plac. Dar trebuie să știe lumea că în week-end-ul ăsta, conform prevederilor Ordonanței Prezidențiale 922/2015, Atena și cu al ei Ghiță trebuiau să vină vineri, la ora 16.00, să preia minorul (pe Îngerul Meu, adică) de la domiciul părintelui (adică eu), și să-l ducă la apartamentul nostru pe care și l-au însușit prin înșelăciune și unde acum stau ei (hapsânii, adică).

De când a venit Îngerul din ultimul week-end petrecut la ei, acum două săptămâni, fix pe 18 septembrie 2016, Mihnea mi-a transmis că Atena i-a zis să-mi zică – ceea ce este imoral, se spune, dar și ilegal gândesc eu – că așa-zișii săi bunici materni vor veni să-l ducă iar la distracție pe la Shopping, în primul weekend din octombrie, mai precis pe 1 octombrie. Că acolo, la Shopping, sunt mașinuțe care merg cu 10 lei ora sau minutul, nu știu. Acolo sunt televizoare mari la care ei îl lasă să se joace jocuri cu orele… Mihnea a așteptat să vină week-end-ul cu pricina, cu toate emoțiile pe care le trăiește când trebuie să meargă la Atena, la Deva. Că oricum o zis că Ghiță nu se ocupă de el, că atunci când e la grădină are grijă mai mult de câinele Blechi, că-i din ăla cu pedigriu…

…A sosit și ora 16.00 prevăzută în Ordonanța Prezidențială 922/2015. Îngerul Meu era echipat complet, așteptând la geamul de la balcon să vadă mașina noastră apărând în fața blocului. După un timp a coborât cu plăsuța în mânuțe, să aștepte în fața intrării, alături de Dica… A așteptat degeaba. Ghiță și Atena cred că ne vindeau iarăși lucrurile prin cine mai știe care târg sau care piață… Că n-au venit!!!

A fost trist. E normal. Dar parcă s-a ușurat când a văzut că nu-s și nu mai vin. I-am explicat că nu știu ce e în capul Caracoștilor. Și că nu știu de ce nu au venit să îl ducă la Deva, dacă tot mă obligă pe mine o Ordonanță Prezidențială să îl las. S-a agățat cu mânuțele de gâtul meu și m-a făcut să-l ridic în brațe, apoi și-a lipit obrazul de al meu și mi-a șoptit:

– Nici eu nu știu de ce n-au venit, mă Tati! Că doar mi-au promis că vin…

Reclame

One response to “Jurnal, memorii și amintiri alternative (10)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Reblogged this on Literele sufletului meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: