Mihnea dixit (37)   2 comments

Mihnea nu ştie să spună „te rog frumos”! Sau mă rog, nu ştia. La el toate propoziţiile începeau astfel: „vreau să-mi faci…”, „dă-mi acum…”, „du-te să-mi aduci…” etc. Aşa că într-o seară eram toţi prin casa bunicilor şi îngeru’ o întorcea, ca de obicei, cu susu’-n jos. Nu a fost nici un bai, că doar are timp Bunicu să o pună la loc (de casă zic), a doua zi, cât timp e Mihnea la grădinisă. Deci nimeni nu a protestat până în momentul în care a vrut să se joace cu colăceii cu care merge la bazin, la Aqualand. Că unul dintre colăcei era dezumflat şi, logic, cineva dintre oamenii mari trebuia să-şi deie sufletul umflându-l. Cum pe Bunicu tocmai îl lăsase lat după o partidă de fotbal prin sufragerie, în timpul căreia nu-mi explic miracolul prin care au scăpat neatinse bibelourile de pe dulapuri şi candelabrul de pe tavan, îngeru’ a venit direct la mine. Cu ochii larg deschişi şi gura zâmbind până la urechi, mi-a întins colacul acela leşinat şi mi-a spus:

– Tati, tresi si umflă colacul!

În alte circumstanţe poate aş fi luat dezumflătura aia şi m-aş fi conformat ordinului. Dar atunci tocmai pierdusem o partidă de biliard on-line, din acela jucat pe tableta îngerului. Aşa că l-am întrebat ce-o zis. El o repetat. Eu i-am zis că nu vreau. El m-a întrebat „di se?”. Eu i-am spus că trebuie să spună şi „te rog frumos!”… În momentul acela ochişorii lui s-au îngustat şi m-a primit puţin printre gene. Apoi mi-a întors spatele şi s-o dus la bună-sa.

– Dica, umflă-mi tu colacul!

Wowww! Ce mutriţă a putut să facă îngeru’ când o auzit-o pe Dică-sa că şi ea are pretenţia ca el să spună „te rog frumos”… Toată lumea lui de până atunci se năruise! Aşa că a început să se smiorcăie prefăcut şi să se alinte insistent, fără a rosti cuvintele magice pe care io i le tot repetam. La un moment dat, pentru că el insista în încăpăţânarea lui, l-am luat pe sus şi l-am dus în camera lui, de unde i-am spus că poate să iasă doar după ce rosteşte cele trei cuvinte. Am închis uşa după mine şi uşa a rămas închisă vreme de un sfert de oră, că doar nu aveţi impresia că o venit să spună ceva. Normal, bună-sa n-o mai rezistat şi m-o trimis să văd ce face. Am deschis uşa şi am văzut că făcea bine mersi: adică se uita la desene, râdea cu toată faţa de Tom şi Jerry, dar scotea nişte zgomote pe guriţă de ziceai că plânge în hotote. Când s-a prins că mă uitam la el şi-o luat o faţă extrem de tristă şi neconsolată. L-am întrebat dacă spune ce era de spus şi imediat a acceptat:

– Tati meu, te rog frumos, îmi umfli si mie colăselul?

Zece minute mai târziu mă dureau fălcile de atâta suflat, colacul era numai bun de jucat cu el dar îngeru’ nu mai avea chef, că se uita la desene. Care la un moment dat s-or gătat şi el nu s-o prins încă cum să-i deie drumul la CD-ul respectiv, care are o şmecherie. Că la ălelalte CD-uri ştie. Aşa că urlă la mine să merg să-i pornesc desenele. Nu m-am dus. M-o întrebat, zbierând din camera lui, dacă sunt surd. I-am spus că nu. El s-o mirat şi m-o întrebat că dacă tot aud, atunci de ce nu trec odată să-i dau drumu’ la râşniţa de DVD. I-am explicat că lipseşte formula magică. El a fost de-a dreptul şocat iar replica lui ne-a lăsat pe toţi fără replică:

– Taaatiiiii, da’ io am zis azi o dată te rog frumos! De câte ori să mai zic?

Anunțuri

Posted 2013/03/31 by danieliiancu in Mihnea, Mihnea dixit

2 responses to “Mihnea dixit (37)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Replica lui m-a lăsat și pe mine cu ecranul laptoacei pătat cu ciorbă de pui a la grec. 🙂 Așa-mi trebuie, dacă am prostul obicei de-a mă binedispune la masă! Iar tu, măi tată măi, chiar nu te-nveți minte, să tot provoci îngerul, așa! Zic și eu, fericită de ce m-așteaptă. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: