Publicitari de altă dată (4): „Frigero”   5 comments

Adevărul e că io nu ţin minte ca noi să fi avut „Frigero” în casă, doar „Fram”. Ce mă derutează sunt chiar cuvintele de introducere: „Cu FRIGERO aveţi în casă un om de zăpadă!”, şi nu oricum, ci în trei variante. În opinia mea un om de zăpadă într-o asemenea ipostază ţine toată casa în frig, nu numai produsele perisabile. Dar să trecem peste. Oare va dus vreodată mintea să vă întrebaţi cu ce-i dotat un frigider normal? Eu recunosc că nu. Da’ am aflat. Pe lângă compartimentele „de joasă temperatură, în care alimentele se pot păstra congelate mai multe săptămâni” şi cele „speciale pentru unt şi brânză”, „cutii pentru carne şi legume”, „tăviţe pentru cuburi de gheaţă”, „alveole pentru ouă” şi termostat pentru reglarea temparaturii, frigiderele „Frigero” ale Fabrici de Frigidere din Găeşti mai aveau şi „balconete”. Şi nu de orice fel, ci pentru borcane şi sticle. Teribil ce-mi place sintagma „balconet pentru borcane”… Îmi şi imaginez o Julietă de 800 de grame plină ochi cu sfeclă roşie! (Almanahul „Scînteia”, 1973)

Reclame

Posted 2012/08/28 by danieliiancu in Uncategorized

5 responses to “Publicitari de altă dată (4): „Frigero”

Subscribe to comments with RSS.

 1. Misto!!

  marconi adina cosmina
 2. Prima observatie: erau scumpe ca naiba;
  A doua observatie: omul de zapada era de fapt proprietarul apartamentului; frigiderul se cumpara pe atunci ca sa pastreze iarna alimentele necongelate, la o temperatura cat de cat acceptabila pentru consum.
  A treia observatie: compartimentele pentru unt si branza erau intr-adevar speciale – atat de mici incat nu aveai unde sa pui untul pe care nu-l aveai sau branza pe care n-o gaseai; desigur, compartimentul pentru legume si carne era plin cu legume dupa cum bine se vede din foto.
  A patra si ultima observatie: daca ar fi trait atunci Mihai Traistariu, reclama ar fi fost mult mai simpla: Friiiigeroooo, Frigeroooo…

  Valjean. Jean Valjean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: