Detaliul şi Perspectiva: 1 martie 2012   2 comments

Într-un clasament făcut de Centrul de Cercetare şi Consultanţă în Domeniul Culturii, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Deva este pe locul 40 din 46 de oraşe româneşti cu peste 50.000 de locuitori din punct de vedere al „vitalităţii culturale”. O clasare deloc onorabilă, dacă ţinem cont ca un oraş mult mai mic, Sfântu-Gheorghe, este pe locul 3 în România! Deva alocă mai puţini bani pentru cultură chiar decât Hunedoara, al cărei buget total este pe jumătate faţă de cel al Devei.

Cine salvează totuşi Deva? Teatrul de Artă, Muzeul şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”. Cetatea Devei apare în statistici cu „0” vizitatori! Nimeni din domeniul cultural nu a dorit sa cunoască această statistică oficială, detinuţă în acest moment doar de Asociaţia Culturală DevART din Deva.

O statistică în exclusivitate, ce va fi discutată astăzi, 1 martie, ora 20.00, la Hunedoara TV, în cadrul emisiunii „Detaliul & Perspectiva”. Invitaţi – McRanin, director artistic la Teatrul Deva, Alexandru Gruian şi Daniel I. Iancu. (Alex Gruian)

Posted 2012/03/01 by danieliiancu in Uncategorized

2 responses to “Detaliul şi Perspectiva: 1 martie 2012

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vezi si dumneata ce scoli a absolvit primarul si unde a lucrat inainte :)) si vei realiza de ce nu stie ca nu stie ! :(((.
    Teatrul nu l-ar fi deschis in nici 100 de ani daca nu l-ar fi luat Consiliul Judetean (deh aici nu sunt comisioane -dar nici dosare la Alba -iulia :))) !

  2. Aveţi dreptate. Dar totuşi e păcat pentru oraş…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: