Întâlnire cu scriitorul Romulus Lal   Leave a comment

Vineri, 16 decembrie 2011, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva a organizat o întâlnire cu scriitorul Romulus Lal, prilejuită de lansarea a două romane istorice, Imperialii din Bocşari şi Vlad, fiul lui Vlad, precum şi de placheta de versuri Vânătoare în deşert. Evenimentul a avut loc începând cu ora 16.00 în incinta Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or.

Romulus LAL este un nume consacrat în literatura română contemporană, o personalitate care a atras aprecierea criticii literare, dar şi a colegilor săi de breaslă. „Transilvan autentic, continuator inspirat al prestigioşilor: Slavici şi Agârbiceanu, Rebreanu şi Pavel Dan”, cum îl caracterizează succint şi elocvent poetul şi prozatorul Radu Cârneci, Romulus Lal îşi are obârşia în comuna hunedoreană Balşa, satul Vălişoara (Porcurea), într-o viguroasă familie de ţărani români. Liceul Pedagogic din Deva şi Facultatea de Filologie de la Universitatea clujeană îi oferă o bază solidă pentru a deveni dascăl de limba şi literatura română, însă numai după un scurt stagiu de profesorat la Cugir se va dedica definitiv şi cu mare succes profesiei către care dovedeşte chemare şi pasiune, aceea de scriitor.

Cu 50 de ani în urmă a început o strălucită carieră jurnalistică, apoi a activat în lumea cinematografiei româneşti, ca redactor de film şi scenarist (scenariul filmului Cale liberă, în regia lui Nicu Stan). Este autorul a numeroase cărţi de publicistică, romane istorice, proză lirică, povestiri şi versuri pentru copii şi tineret apărute de-a lungul timpului la prestigioase edituri din ţară: Scrisul Românesc, Ion Creangă, Cartea Românească, Eminescu.

Informaţiile au fost preluate de pe site-ul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.

Anunțuri

Posted 2011/12/18 by danieliiancu in Artă şi cultură, Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: